Autor: Daniel Jánský
Datum:
1. V Praze jsem v dotčeném týdnu v centru nebyl, ačkoli jinak tam jinak bývám 6-7 x do měsíce. Nebyl jsem tam právě proto, že jsem se nechtěl přidat k davům, které blokovaly policii (Pakul musel být hlídán) a nechtěl jsem, aby si mne kdokoli dal do souvislosti s násilníky, kteří se hlásili již od hranic. Své protesty proti pofiderním institucím dávám najevo jinak a jinde. Vy jste se rozhodl vstoupit na loď, tak se nedivte, že jste považován za pasažéra. To je ale věc na které se neshodneme, nepovažuji za plodné více ji řešit.
2. Dost jste se mě dotkl svým prohlášením - neviděls nebyls, tak drž hubu. Promiňte, ale vy jste byl a kolik procent z celkového dění jste osobně viděl? O kolik fakt máte víc?
3. Konec Vaší předchozí glosy je další věcí, kterou bych rád potrhl. "Proti tomu je těch pár výloh z Prahy opravdu slaboučký odvar." Ano, je. Ale nezlobte se, pro mne se tím zařazujete do skupiny lidí, kteří tvrdí "Když se káce les, létají třísky". Co takových vět jsem slyšel - výlohu bych nerozbil, ale u Meka mi to tolik nevadí... atd. Vlastně se tolik nestalo, že? Co předvedlo televizní zprvodajství není důvodem pro banalizaci škod. Ty budou platit pojišťovny (tedy ostatní pojištění), obvodní úřady apod. Mohlo být třeba hřiště. Nebude. (Možná by nebylo možná, takhle nebude jistě). Nerad bych obvinil Vás, omluvte, pokud se mýlím, ale tohle dělají lidé, kteří pro velké cíle nevidí "malé" křivdy. Možná by stálo za to, občas se zahledět na špičku nosu.
4. Že jste nebyl nikde, kde by docházelo k výtržnostem je chvályhodné. Nebyl jste tedy asi ani v průvodu na pakul, neboť porušení zákona o shromažďování, dle kterého lidé demonstrují tam, kde je jim to povoleno místní samosprávou, je přinejmenším výtržností. Co vadí mně, je symbolická distance mluvčích INPEGu - a jinak všude slyším - policie zasáhla špatně (ano, nebylo by to poprvé), TV zkreslila situaci, škody jsou malé ve srovnání s ... (viz 3) a nikde neslyším - byl jsem tam a tam a byli tam ti a ti a dělali to a to, kazí to věc, které věřím, udělejme něco, aby se to příště nestalo (bod 1 řešil účast, toto řeší reflexi). Není třeba říkat to policii, stačilo by na net. Víte o někom takovém?
|
|