Autor: Pavel Korensky
Datum:
Vazeny pane Dvorak,
zadrzen jsem byl, ale to bylo jeste pred revoluci, v dobach kdy se na Vaclavskem namesti odehravaly Jakesovy lazne. Take jsem byl zadrzen jeste predtim, kdyz bylo v Praze jakesi shromazdeni "Za mir a zivot proti jaderne valce". Muj transparent "Zruste vsechny armady" se tenkrat soudruhum nejak nelibil.
Pochopitelne jsem tenkrat dostal od policajtu par facek a rovnez mi byly rozbity bryle.
Jak jsem jiz v jinem prispevku napsal, pokud se prokaze brutalita policie, kterou tak halasne ventiluji Britske Listy, velmi rad se verejne omluvim jak panu Kotrbovy, tak i dalsim. Jsem jenom zvedav, zda je pan Kotrba ochoten ucinit totez, pokud se ukaze, ze ty zpravy jsou vylhane.
Mimochodem, hovorite o nedokonalem zakonu. Ve ktere zemi na svete jsou na sluzebnach policie pritomni nezavisli pozorovatele ?
Vite, cele je to takove divne. Policie nejprve akceptuje Obcanske hlidky (to se take v jinych statech dela ??) a pak si klidne tyra zadrzene osoby. Nezda se Vam, ze by byli trochu blazni. Muselo jim byt jasne, ze budou doslova pod mikroskopem. A proc neprotestovaly ambasady ruznych zemi ? Proc poskozeni nezaluji policii CR ? Proc se ruzna svedectvi objevuji az ted a proc si halasne nestezuji cesti zatceni demonstrante ?
A jeste jedna drobnost, pokud jedu neka demonstrovat nasilnou formou (jako treba ten Polak, ktereho dnes cituji Britske listy - " ... surove me prohledali a vysypali mi batoh, ze ktereho vypadla moje plynova maska..."), musim pocitat s tim, ze nejakou schytam. Nejprve poskozovat obcanska prava druhych (demolovat, blokovat dopravu, hazet dlazebni kostky) a pak se domahat vlastnich obcanskych prav je podle meho nazoru nekorektni, ba primo zbabele.
|
|