Výsledek minulých anket |
SB a MMF by se měly
zrušit (100)
změnit se od základu (125)
změnit svoji politiku (48)
změnit management (1)
zůstat takové, jaké jsou (173)
|
Považujete nápad uspořádat v Praze vyroční zasedání SB a MMF za
skvělý (115)
dobrý (27)
normální (38)
hloupý (38)
škodlivý (120)
|
|
|
RE: Násilí odsuzujeme, kritiky a protestů se nevzdáme |
Autor: Milan Horák
Datum:
Milý pane Kukuro,
hovoříme zjevně o rozdílných věcech, protoľe si nepamatujete, co jsem Vám psal kdy dříve. Kupříkladu byste uľ někdy mohl vzít na vědomí, ľe nejsem členem INPEGu, a tudíľ Vám nemohu odpovídat za INPEG. Mohu Vám odpovídat za Milostivé léto 2000, protoľe jeho cíle a práci znám jakoľto spoluúčastník dost dobře.
Meltzerova komise dokazuje, ľe SB je z ekonomického hlediska banda diletantů. A to je na pováľenou, nemyslíte? Já osobně se domnívám, ľe mezinárodní bankovní instituce mohou být světu prospěąné, ale jsem přesvědčen, ľe dokázat Vaąi tezi, ľe bez SB by na světě bylo bídy více, je nemoľné. Asi bychom se neshodli např. na hodnocení trpících v diktaturách či vyháněných při megalomanských a ąpatně projektovaných stavbách -- pro Vás to moľná (není-li tomu tak, opravte mne) jsou jen ty pověstné třísky, které lítají, kdyľ se kácí les. Já jsem zato přesvědčen, ľe kaľdý jednotlivý člověk má stejná práva a je stejně schopen trpět.
Nemyslím, ľe zruąení SB a MMF něco přinese. Přimlouval bych se vąak za radikální reformu -- za zprůhledněné rozhodnutí a jejich podrobení veřejné diskusi, za spolupráci se znalci "terénu", zejména z nevládních organizací, které mají o aktuální situaci lepąí přehled, neľ pánové od úřednických stolů, za řízené oddluľení dostatečného rozsahu, které by míst vydírání rozvojových zemí konečně umoľnilo jejich rozvoj (dosud byly provedeny jen kosmetické úpravy v dluzích), za vytvoření mezinárodního insolvenčního práva a mezinárodní soudní instance, stojící _nad_ SB a MMF.
Vidím, ľe jste si zatím skutečně moc materiálů o věci nepřečetl (nestojí vąechno v Hayekovi). ;-)
Zdraví
Milan Horák
|
|
Téma |
Autor |
Datum |
|
Jan Beránek |
|
|
ametyst |
|
|
Sektolog |
|
|
777 |
|
|
Ondřej Gros |
|
|
ametyst |
|
|
Sektolog |
|
|
Ondřej Gros |
|
|
Tomáš |
|
|
Stanislav Vintr |
|
|
Sektolog |
|
|
Milan Horák |
|
|
Ľubomír Kukura |
|
|
Milan Horák |
|
|
Stanislav Vintr |
|
|
Ondřej Gros |
|
|
Sektolog |
|
|
Stanislav Vintr |
|
|
Tina Turner-Windows Jumper |
|
|
Pavel Korensky |
|
|
Tina Turner-Windows Jumper |
|
|
Pavel Korensky |
|
|
Ľubomír Kukura |
|
|
Milan Horák |
|
|
Lubomír Kukura |
|
|
Milan Horák |
|
|
Lubomír Kukura |
|
|
RE: Násilí odsuzujeme, kritiky a protestů se nevzdáme |
|
Milan Horák |
|
|
Lubomír Kukura |
|
|
Milan Horák |
|
|
Lubomír Kukura |
|
|
777 |
|
|
Lubomír Kukura |
|
|
ZMĚNA JE ŽIVOT |
|
|
MMF |
|
|
ZMĚNA JE ŽIVOT |
|
|
MMF |
|
|
ZMĚNA JE ŽIVOT |
|
|
MMF |
|
|
MMF |
|
|
ŽIVOT JE ZMĚNA |
|
|
MMF |
|
|
ZMĚNA JE ŽIVOT |
|
|
MMF |
|
|
ZMĚNA JE ŽIVOT |
|
|
Šimon |
|
|
ovečka |
|
|
Příspěvky porušující zákony ČR nebo podněcující k násilí, rasové či třídní nenávisti bez milosti mažeme. |
|
|
|
|