Autor: Milan Horák
Datum:
Milý pane Kořenský,
máte pravdu, byl to "pašák" a ne "pasák".
Jinak vězte, že i já dobře vím, co je to pracovat 16 až 20 hodin denně, s tím rozdílem, že já jsem si to zažil v sociálním povolání, kde můj plat vůbec nezávisel na tom, jak a kolik odpracuji. Mohl jsem pracovat i méně nebo se dokonce flákat a spokojit se s tím, že by o mé tehdejší svěřence (duševně postižené děti) bylo hůř postaráno. Nikdo by mě za to nepotrestal ani mi nestrhl nic z mého skrovného platu; z naší dosavadní diskuse však asi chápete, proč jsem se přesto neflákal.
Co se týče úroků, rád bych ještě jednou upozornil na to, že většina lidí, kteří žijí z úroků, nežijí z úroků z peněz, které by bývali sami vydělali. Pokud jste Vy skutečně začínal od píky a vypracoval se poctivou pílí a dřinou, pak jste spíše jedna z řídkých výjimek. Ale to je jen vedlejší otázka.
Co se týče návrhů, co by se mělo na současném systému změnit a hlavně jak: Některé konkrétní požadavky už znáte (třeba požadavky Milostivého léta 2000, v němž se angažuji), ale máte-li chuť, můžeme si podiskutovat o možných krocích ke změně systému ve zcela širokém záběru.
Co Vy na to?
Zdraví
Milan Horák
|
|