Autor: Pavel Korensky
Datum:
Vazeny pane Horak,
predpokladam, ze "pasak" ve vasi message byl s hackem nad 's' :-)
A ke zbytku clanku snad jenom par doplneni. Od roku 1990 do roku 1996 jsem pracoval 16 az 20 hodin denne, protoze to firma potrebovala. Moje rodina by o tom mohla ledasco vypravet. Ale to jen tak na okraj.
Mate pravdu, ze mnoho lidi na teto planete zije z uroku. A z ceho pochazeji ty uroky ? Dovoluji si predpokladat, ze ze zisku, kteri tito lide svoji schopnosti vyprodukovali pred tim, nez si mohli dovolit z tech uroku zit. Jak jiste vite, mit uroky znamena nejprve mit hodnotu, ktera se muze urocit.
Uz je mi o hloupe, vznaset znovu a znovu stejny dotaz. Mate snad nejaky konkretni nazor na lepsi a zivotaschopne usporadani sveta ? Pokud ano, proc jej zde neprednesete, aby mohl byt podroben verejne diskusi.
Ja jsem nikdy netvrdil, ze soucasne usporadani sveta je jedine mozne a spravne. Pouze tvrdim, ze je prirozene a proto (zatim) patrne nejspravnejsi, ktere lidstvo zatim objevilo. Pokud bych byl genius a objevil primou syntezu jakychkoli hmotnych statku z ciste energie, kterou bych dokazal vyrabet pusobenim antihmoty na dilithiove krystaly (zde si vypujcuji terminologii serialu Star Trek), bez vahani bych ji dal zdarma k dispozici celemu svetu. Pak bychom odbourali materialni rozdily mezi lidmi a mohli bychom nastolit nejaky jiny spolecensky rad. Ale ja tu technologii fakt nemam, verte mi... Takze diskutujme nad realitou a ne nad utopii.
|
|