Autor: Sektolog
Datum:
Vážený pane Budhisto, vaše zbloudilé úsudky jsou k pláči. Prosím prostudujte si ve vlastním zájmu dějiny křesťanství aby jste se vyvaroval omylů, které předkládáte veřejně ke své škodě, neboť tak dáváte najevo absenci toho o čem tak "zasvěceně" chcete psát. Základní rozdíl mezi křasťanským teismem a východním(tedy i budhistickým, ale bohužel i komunistickým) předpokladem je ten, že hmota není věčná, protože je měnlivá a co je měnlivé není tudíž věčné, protože věčné je to co je neměnné. Kdyby hmota byla věčná jak tvrdí komunisté a východní filosofie tak nejsme jako lidé svobodní ve svém jednání a ve své vůli byli by jsme determinováni hmotou náš duch by byl produktem hmoty. Naše Já není produktem hmoty, která se mění, ale produktem ducha, který je věčný a ve své podstatě neměnný, mé tělo se mění od narození k smrti, ale mé Já je stále stejné. Jsem to Já kdo jedná kdo jednal a kdo bude jednat nejsem jednou ten a podruhé onen. Budhismus ve své podstatě popírá svobodnou vůli člověka a je ve své podstatě destruktivní. Dále popírá milosrdenství a sociální pomoc, protože naše životy jsou predestinovány předešlými životy!!?? Příroda, země, ale i vesmír pomine vím, že to pro Vás zní hrozně, ale je to víc než reálné. Hmota není věčná a budhisté s komunisty a panteisty, biologisty se mýlí.
|
|