Autor: Petr Ježek
Datum:
Jen krátce: sečtělý libertarián by se měl inspirovat v košatosti von Hayekových názorů. Zlikvidování volného obchodu (co to je - i minimální restrikce už není volný obchod?!) samozřejmě nejen že nezlikviduje lidskou civilizaci, protože jde o velmi nezávislé věci, ale především neuvrhne nikoho do chudoby. Cožpak to opravdu vidíte černobíle jako ekonomický "studenoválečník"? Toužíte snad volně obchodovat se Saddamem, Mogilevičem či drogovými bossy? I já nemám rád, když mi někdo říká, co mám dělat, ale také proto, že nejsem (doufám) bezbřehý a bezohledný egoista, který se dokáže samoregulovat. Měl byste to dokázat také. Zároveň však vědět, že překonaná nevyhovující technologie bývá (konkrétní údaje jsou k dispozici v databázích mezinárodních obchodních kontaktů a v soudních análech) navzdory nebezpečnosti vyvážena na Jih, kde "pomáhá" jako v Bhópálu či v malajsijských lesích.
Projevy zneužívání ekonomické moci jsou od toho aby podléhaly kontrole, pokud nesouhlasíte, pak musíte zrušit NATO a naše členství v něm!
Zdraví PJ
|
|