Autor: Jan Borovicka
Datum:
Zdravim Vas,
pan Stampach, pokud je mi znamo, byl za velmi podivnych okolnosti vyhozen z Katolicke teologicke fakulty UK a posleze snad i vyhosten z cirkve samotne...
To s tim Nietzem znam, ale i tak me to pobavilo, protoze na tom skutecne neco je.
Ja virou neopovrhuji, kazdy z nas v neco veri. Za vase reakce jsem vdecny, ponevadz mi poskytuji moznost posoudit opravnenost vlastnich nazoru, snad nehazite perly svinim...(nebo hazenim hrachu na zed, to je fuk). Nebudu uz reagovat na vse ostatni ve Vasem dopise, protoze se proste neshodneme, ale mam otazku:
Je v poradku, kdyz vtrhneme do destneho pralesa - do tohoto jedinecneho ekosystemu - s bagry a pilami, zanechame po sobe paseku a domorodcum, kteri tam po tisice let ziji znicime domov s tim, ze na nej nemaji pravo, protoze les je statni? Potom jim zakazeme uzivat halucinogenni houby a koku, rekneme jim, ze jejich ritualy jsou primitivni a ze musi verit v krestanskeho boha. Na jejich kulturu kasleme a znicime ji. Co si o tom myslite? Verite v to poselstvi, ktere jste prijal za sve natolik, ze jste ochoten takhle (ovsem z meho pohledu) devastovat lidi?
Dekuji Vam za odpoved.
Mnohe pozdravy a pekny den!
Jan Borovicka
|
|