Autor: Pavel Mach
Datum:
Dobrý den,
" I.O. Štampach... Víme ovšem, jak dopadl. " -- jak dopadl ?
Zamyslel jsem se nad : "...' Náboženství je metafyzika hlupáka. ' Alfred Chopenhaer ' " a připomělo my to :
Bůh je mrtev - Nietzche
Nietzche je mrtev -Bůh
Úvodní citát z Bible jsem napsal právě proto. Jednou bude mrtev každý Nietzche i Chopenhauer, každý , křesťan i ten, který vírou opovrhuje jako berličkou apod. A pak se buď potvrdí , že Bůh neni ; v tom případě se mě, jako křesťanovi nestane nic horšího, než že schniju a rozložím se ..., nebo Bůh je, jak věřím. Pak bude důležitá i ta skutečnost, že Kristus zemřel na kříži za naše hříchy. (můžem se bavit na téma co je to hřích ...) A každý, kdo uvěří v J.K. tak jak o něm píše bible bude zachráněn, každý kdo ne, bude zatracen. Opravdu nedemokratické.
Proč se opět nedržím vaší rady : "respektujte základní demokratické principy a dejte pokoj lidem okolo. " ? Protože podobně radikální odpůrce mi jednou řekl : "Jestli věříš, že je to pravda, pak bys byl pěkná svině, kdybys nám to neřekl."
Navíc základní demokratické principy nejsou dát lidem okolo pokoj, ale např. moci si říct svůj názor.
Co to má co dělat s globalizací ? Mělo to být jen okrajové upozornění, abychom nezachraňovali věci pomíjivé s takovým zápalem, že ztratíme sami sebe, vlastní život.
Opět Bible : Lukáš 9,25
Jaký prospěch má člověk, který získá celý svět, ale sám sebe ztratí nebo zmaří?
p.s. i když psát to vám je možná házení hrachu na zeď . Viz vaší poznámku : "protože mi - mnohem více, než na mnohých lidech - záleží na ostatních obyvatelích planety: na velrybách, gorilách, houbách a dalších. "
S pozdravem Pavel Mach
|
|