Autor: Jan Borovička
Datum:
Vážený pane, váš závěr zní:
včera jsem se bavil s pastorem o článcích o globalizaci na internetu. Jenom mě upozornil, že jsou v životě křesťana důležitější věci, než boj s globalizací. Měl pravdu. A proto, ostatně tahle sekce se jmenuje "Křesťanská civilizace a globalizace " bych Vás chtěl upozornit na jednu vskutku globální věc :
Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.
Bible, Jan 3,16
Opravdu rozkošné poznání, jen co je pravda... Chtěl bych Vás upozornit, že ať je vživotě křesťana důležité cokoliv, proti globalizaci bojují jenom hlupáci a blázni!!! Rozumní lidé upozorňují pouze na některé negativní aspekty, které s sebou globalizace přináší (zde se už názory mohou různit). Jste-li křesťanem, prosím, dělejte a nedělejte to, co uznáte za vhodné, ale respektujte základní demokratické principy a dejte pokoj lidem okolo. Nechte těm domorodcům v lesích jejich vlastní poznání a víru, prostě se jim (řeknu to natvrdo) neserte do života! Byli to "křesťané" a jsou to "křesťané", kdo tvrdě pronásleduje lidi za požívání koky a halucinigenních hub, kdo pozabíjel nositele přírodního poznání. (Ovšem, je třeba rozlišovat pravé křesťany a nepravé křesťany. Velkou naději v tomto směru ve mě vzbuzuje I.O. Štampach... Víme ovšem, jak dopadl. Ach ty křesťanská lásko...)
Mě na boji proti některým aspektům glabalizace záleží, protože mi - mnohem více, než na mnohých lidech - záleží na ostatních obyvatelích planety: na velrybách, gorilách, houbách a dalších. Tyto organismy se, narozdíl od člověka, nechovají jako zmetci. A člověk zmetek je.
Takže tady také napíšu jedno z hesel, ne proto, abych provokoval, ale proto, abyste se zamyslel:
"Náboženství je metafyzika hlupáka."
Alfred Schopenhaer
Jan Borovička
|
|