Výsledek minulých anket |
SB a MMF by se měly
zrušit (100)
změnit se od základu (125)
změnit svoji politiku (48)
změnit management (1)
zůstat takové, jaké jsou (173)
|
Považujete nápad uspořádat v Praze vyroční zasedání SB a MMF za
skvělý (115)
dobrý (27)
normální (38)
hloupý (38)
škodlivý (120)
|
|
|
RE: Křesťanská civilizace a globalizace |
Autor: Jan Borovička
Datum:
Vážený pane Nečas,
článek jsem nezačal připravovat na základě Vašeho příspěvku, ale na základě letmo zaslechnuté zprávy na ČRO-1 Radoižurnálu o jakési protestní petici českých cestovatelů. Vyjadřovali v ní svůj nesouhlas s katolizováním domorodých obyvatel různých částí světa. Pouze jsem použil některé pasáže Vašeho článku, se kterými jsem se tak pokusil polemizovat. Nepochybuji ve Váš upřímný zájem řešit problémy a domnívám se, že v mnohém bychom se shodli.
Na pozitiva křesťansví neupozorňuji. Proč také? To nepatří k diskusi. Zrovna tak nediskutujeme o tom, zda náboženství ano či ne. (V této souvislosti by bylo zajímavé citovat třeba A. Schopenhauera: "Náboženství je metafyzika hlupáka").
Co se týče mé snahy pochopit druhé: některé věci prostě nepochopím. Nepochopím, proč tato společnost neumožňuje kouřit marihuanu, nepochopím, proč církev mlčela za druhé světové války, nepochopím, co mají katolíci proti Allenu Ginsbergovi. Tam, kde začíná demagogie a fundamentalismus a blbost (!!!) není prostor pro diskusi. Já se prostě cítím jednáním mnohých rádoby křesťanů ohrožen. A tak biji na poplach. S pozdravem a přáním všeho dobrého
Jan Borovička
|
|
Téma |
Autor |
Datum |
|
Jan Borovička |
|
|
osmý z devíti |
|
|
Jan Borovička |
|
|
Jonáková |
|
|
Jan Borovička |
|
|
MMF |
|
|
Jan Borovička |
|
|
MMF |
|
|
RNDr. Jiří Nečas |
|
|
RE: Křesťanská civilizace a globalizace |
|
Jan Borovička |
|
|
Petr Přibyl |
|
|
Milan Horák |
|
|
Petr Přibyl |
|
|
Milan Horák |
|
|
Lubomír Kukura |
|
|
Pavel Mach |
|
|
Zelva |
|
|
Retal |
|
|
Pavel Mach |
|
|
Milan Horák |
|
|
Jan Borovička |
|
|
Pavel Mach |
|
|
Jan Borovicka |
|
|
Pavel Mach |
|
|
Petr Ježek |
|
|
Filip Hajný |
|
|
Helena |
|
|
Sektolog |
|
|
Jan Borovička |
|
|
Helena |
|
|
Sektolog |
|
|
Jan Borovička |
|
|
Sektolog |
|
|
Jan Borovička |
|
|
Helena |
|
|
Neznalek |
|
|
Sektolog |
|
|
Sádí ze Šárízu |
|
|
Příspěvky porušující zákony ČR nebo podněcující k násilí, rasové či třídní nenávisti bez milosti mažeme. |
|
|
|
|